2010. április 14., szerda

Jordánia: 2. nap Buszút, Aqaba

Reggel 9kor indult a buszunk Aqabába. Aqaba cirka 300 km-re van Ammantól. Egy emeletes busszal mentünk ami halálosan unalmas volt. 4 és fél órás buszút alatt mindent megbeszéltünk amit csak lehetett.

Amikor odaértünk akkor Walid apja már várt minket. Walid apja beszél magyarul, de az arab jobban megy neki. Walid magyarul beszélt Vele. A busz után rögtön mentünk egy bár szerűségbe ahol meghívtak minket sörre, meg kajára. A kaját más étteremből hozták, mert a bárnak nem volt saját konyhája. A közelben volt kínai meg libanoni is. Kínait választottuk. Baromi jó választás volt, mert nagyon finomakat ettünk ott.
Walid apja törzsvendég ott, illetve mindenkit jól ismer így nagyon jó dolgunk volt:) Folyt a sör, és hozták a kaját, mi meg csak ültünk ott Waliddal és módszeresen pusztítottunk.

Megbeszéltük a teendőket, meg hogy mit akarunk csinálni. Volt egy privát taxisunk is, aki mindenhova fuvarozott minket, természetesen ezért se kellett fizetnünk, mondván már el van intézve.
Kaja után irány a nagymama kérója ahol lakni fogunk. Ez elég messze volt a belvárostól... kb 3 perc taxival:)
Útközben megálltunk mindenfélét venni... literes Chivas Regal (szintén óriási, és rengeteg köszönet a meghívásért) illetve kekszet, meg csokit vettünk:)

A nagymama kérója elvileg ilyen nyaraló szerűség lenne, ám ebben is van több szoba, sok ággyal, illetve újszerű volt az egész. Lőttem pár képet itt, de azt csak később fogjátok látni, mert még nem sikerült válogatni őket.
Nagyon kényelmes és nagyon felszerelt kis lakást kaptunk, ami csak a mienk volt. Király!

Itt még bedobtunk egy kis whiskyt aztán mentem aludni picit. Estére kicsit korábban bementünk a belvárosba pár képet lőni, megnézni egy kicsit jobban a város. Vagyis bóklászni.
Átnéztünk Eilatba is, mármint tényleg csak néztünk, nem mentünk... mert ugye az már Izrael. Hát közel van.

Ezek után be a Friends nevű bárba, ahol megint csak kaja meg sör, meg vizipipa. Jó volt nagyon:) Megbeszéltük hogy holnap 9kor jön értünk a taxis gyerek és akkor megyünk Petrába.

Első nap

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése